Klassisk massage

Klassisk massage eller klassisk svensk massage är världsberömd och den vanligast förekommande massagen i många länder. I Engelskspråkiga länder,  Nederländerna samt Ungern så kallas det Svensk massage.

Utvecklingen av massagen krediteras oftast  Per-Henrik Ling, gymnastikens fader, på 1800-talet. Men det var egentligen en holländare, Johann Georg Mezger, som först började tillämpa de franska termerna som namnger de fem  grundgreppen i klassisk massage. Effleurage (glidning), petrisage (knådningar), tapotement (rytmisk trummande),  friktioner samt vibrationer/skakningar. Sedan kan man lägga till triggerpunktsbehandling och töjningar/stretching.

Klassisk massage Södertälje

Vid klassisk massage bearbetar man enbart mjukdelar som hud, bindväv, muskler,  senor/ligament. Man utför aldrig manipulationer av kotleder som exempelvis kiropraktorer eller naprapater.

Klassisk massage används i både friskvårdande/förebyggande syfte samt för behandling av specifika besvär i rörelseapparaten. Värk i nacke, skuldror, axlar, ländrygg och sätesmuskler. Falsk ischias, domningar i fingrar (thoracic outlet syndrome). Även huvudvärk, yrsel eller tinnitus kan vara somatiska/ spänningsrelaterade. Klassisk massage anses även vara mycket bra för att lindra stress.

 

Effekter vid klassisk massage

Massage:

  • gör spända muskler mjuka och elastiska
  • ger smärtlindring genom stimulering av tryck- och beröringsreceptorer
  • sänker blodtrycket
  • ökar frisättning av lugn och ro hormonet oxytocin och utsöndrar endorfiner
  • minskar stresshormoner
  • stärker immunförsvaret

Hur går behandlingen till?

Under massagen ligger du avslappnad på en massagebänk samtidigt som du får din behandling. Behandlingen ges med händer, fingrar och ibland armbågar. Oftast används olja, lotion eller liniment på huden.

Mina behandlingarna är normalt 45, 60 eller 90 minuter.


Klassisk massage Södertälje

I Södertälje kan du få klassisk massage av mig Torbjörn Bohman på TB Kroppsterapi.

Priser:

  • Klassisk massage 45 minuter:  530  kr
  • Klassisk massage 60 minuter:  650 kr
  • Klassisk massage 90 minuter:  950 kr

Boka tid!

Ring eller sms:a mig på tfn 0760 500 352,
eller boka online via bokningsknappen nedan:

Boka tid


Hur arbetar jag?

Upplägget på en behandling utgår alltid efter dina behov. Om du är stressad och söker avkoppling. Om du bara vill förebygga besvär och släppa på spänningar.  Vill utnyttja din friskvårdspeng. Eller om du har specifika besvär som du vill ha hjälp att behandla.

Vid behov undersöks felaktiga kroppsmönster och obalanser samt en behandlingsplan tas fram.

Jag arbetar ofta med en kombination av massage samt råd om träning och stretching. I vissa fall råd om kost och kosttillskott.

Problem med rörelseapparaten beror ofta på obalanser, svaga eller förkortade muskler och nedsatt rörlighet som i sin tur skapar spänningar och värk. Bakomliggande orsaken kan ofta vara långvarig stress, statiska arbetsställningar eller att vi rör på oss för lite.

En viktig orsak till återkommande besvär är även dysfunktioner i kotsegmenten längs ryggraden, i höften eller i övre nackleden. I dessa fall är det viktigt att behandla djupgående. Behandling med djupverkande vibrationsmassage är ofta mycket effektivt vid dysfunktioner i kotsegmenten. Om man har en störning översta nackleden, vid atlaskotan, så rekommenderar jag alltid att man genomgår en Atlasbehandling som första steg.

Jag har stor erfarenhet av kunder med nackbesvär och ryggproblem, långvariga besvär efter whiplashrelaterat våld, domningar i armar/fingrar, återkommande huvudvärk, yrsel eller balansstörning samt somatisk tinnitus.